Jódmentes multivitamin pajzsmirigy problémákkal küzdőknek is
Tekintettel a jódnak a pajzsmirigy működésében betöltött szerepére, mindig jódmentes multivitamin mellett kell döntenie annak, akinek ezzel problémái vannak. Például, ha valaki pajzsmirigy túlműködésben szenved, a jódpótlás fokozott szorongáshoz, ingerlékenységhez, álmatlansághoz és fogyáshoz vezethet. Természetesen mindenki táplálkozási igénye a körülményektől, az életkortól és a nemtől függően változik, de néhány embernek a jódmentes multivitamin szedése a legmegfelelőbb választás.
Egy ideális világban minden szükséges vitaminhoz és ásványi anyaghoz az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozásból kellene jutnunk. Néha azonban ez egyszerűen nem kivitelezhető. Ennek pedig számos oka lehet. A mindennapok nyomása kimerítheti a szervezet tápanyag tartalékait, a modern élet követelményei és nyomása gyakran vonzóbbá teszi az egészségtelen, tápanyagokban szegény, készételeket. A jódmentes multivitaminnal való kiegészítés kényelmes biztosíték lehet ezeknek a hiányoknak a fedezésére, de nem helyettesíti az egészséges táplálkozást.
Tisztítja a szervezetet a 3 napos léböjt diéta
Ha tudnád, hogy a fejfájás és az éhség elkerülhetetlen, akkor is érdekelne a 3 napos léböjt diéta? Szerencsére, a rövid tisztítókúra mellékhatásai közül egyik sem veszélyes. A léböjt diéta nem fogja drámaian megváltoztatni az egészségedet. Miért van rá szükség? A test folyamatosan ki van téve olyan méreganyagoknak, amelyek megterhelik a szervezetet. A máj egy beépített méregtelenítő rendszer, ami segít megszabadítani a szervezetet az egészségtelen anyagoktól.
Az egészséges máj, ami az ételek anyagcseréjéért, a fertőzések elleni küzdelemért, a hormonok szabályozásáért és az energia tárolásáért felelős, képes megtisztítani önmagát. A méreganyagok felhalmozódása azonban idővel károsíthatja a működését. Ezért, az utóbbi években egyre népszerűbbé vált a máj gyümölcslevekkel és tisztítókúrákkal történő méregtelenítésének koncepciója. Sokan állítják, hogy a 3 napos léböjt diéta javítja az általános egészségi állapotot, beleértve a máj egészségét is. A méregtelenítő tisztítókúra során 3 napon keresztül csak kevert gyümölcsleveket és vizet szabad fogyasztani.
Zöldségekkel és gyümölcsökkel teli a mediterrán diéta mintaétrend
A mediterrán diéta mintaétrend a növényi alapú ételeket és az egészséges zsírokat hangsúlyozza. Főleg zöldségeket, gyümölcsöket és teljes kiőrlésű gabonaféléket szabad fogyasztani. A mediterrán diéta mintaétrend számos tápanyagot tartalmaz, ezek együtt segítik a szervezetet. Nem egyetlen élelmiszer vagy összetevő felelős az előnyeiért, hanem ez az étrend a tápanyagok kombinációja miatt egészséges. Gondoljunk egy kórusra, amiben sokan énekelnek. Lehet, hogy egy hang egyedül viszi a dallam egy részét, de a teljes hatás eléréséhez az összes hangra együtt van szükség.
Hasonlóképpen, a mediterrán diéta is úgy működik, hogy a tápanyagok ideális keverékét adja, amelyek harmonizálva támogatják az egészséget. A végtelen számú diétás lehetőségekkel teli világban nehéz lehet tudni, hogy melyik a megfelelő. A mediterrán diéta mintaétrend nem állít fel szigorú szabályokat arra vonatkozóan, hogy mit szabad és mit nem szabad enni. Inkább arra ösztönöz, hogy bizonyos élelmiszerekből többet fogyasszunk, míg másokat korlátozzunk. Tudatosan és odafigyelve táplálkozva, a szervezetünknek mindent meg tudunk adni az ideális működéséhez.
Alma befőtt hagyományosan – ízletes és tartós finomság
Az alma befőtt hagyományosan elkészítve nemcsak finom, de egyben a nyár ízeit is megőrzi, így az év hidegebb hónapjaiban is élvezhetjük. Az alma sokoldalú gyümölcs, ami rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Magas rosttartalma miatt segíti az emésztést, C-vitamin-tartalma pedig hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Az alma befőtt hagyományosan elkészítve különösen jól jön desszertekhez, például pitékhez, palacsintákhoz, de akár önmagában is kiváló édesség lehet. Először is, válogassuk ki a friss, kemény almákat, amiket mossunk, hámozzunk és vágjunk cikkekre.
A cukorszirup elkészítéséhez literenként 30-50 dkg cukrot forraljunk fel vízben. Az almákat helyezzük üvegekbe, majd a forró cukorsziruppal öntsük le. Az üvegeket légmentesen zárjuk le, majd dunsztoljuk 20-25 percig. Az ízesítésre használhatunk fahéjat, szegfűszeget vagy vaníliát is, így még különlegesebb lesz az íze. Az alma befőtt hagyományosan készítve akkor lesz a legfinomabb, ha friss, érett, de kemény gyümölcsöket választunk.